Spå i runor!

Att spå i runor som man gjorde förr, har blivit populärt igen och det är så pricksäkert.Jag har själv blivit frälst i dom samt gjort  egna med hjälp av min mentor som ligger mig varmt om hjärtat..

den 22dec 2015 kl 05.48 är det vintersolståndet, denna kväll var tidigare den hedniska julen. Denna natt drar man en årsruna för att förbereda sig för hur det kommande året kommer att utvecklas. Som vanligt vilar run påsen i vänster hand o fokuserar, sen drar  man en runa med höger hand och lägger framför sig. Egentligen skall detta göras utomhus vid en stor eld, där man trummar och kallar in riktningarna. Det sas att denna kväll red Oden över himlavalvet med de gravar nedgrävda döda efter sig i sitt följe. Därför bar man en mask  eller en skyler ansiktet för att inte få oönskat hembesök efteråt. Man ger av sig själv för att få. En gåva, lite av sin energi i sång eller  dans. sen en stunds utesittning utomhus i mörkret.

Där efter tillbaks in i elden, där man drar en årsrunan. En gång var det snö över Yddingen, fullmåne o 22 minusgrader, en eld tre völvor i fotsida mantlar o hätta som på 800-talet, skällande råddjur från skogen o knäppandet i träden av skölden. Magiskt ,magiskt magiskt    varför inte  ta en årsruna på tisdag nästa vecka!! Kärlek o ljus/Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s